Sinterklaasfeest

By | Archief | No Comments

Op zaterdag 2 december komt Sinterklaas langs bij de leden en introducés van DOK en Sparta. We vieren het feest in de gymzaal van de Fretstraat. Verdere informatie is terug te lezen in de brief die de leden hebben ontvangen.

Inschrijven kan via hier!

Haagse Bosan Cup – Dag 1

By | Archief | No Comments

Zaterdag 3 juni begon de 5e editie van de Haagse Bosan Cup. Nadat we vorig jaar al met veel plezier mee hadden gedaan aan deze wedstrijd, hadden we onze selectie turnsters ook dit jaar ingeschreven.

In de eerste ronde turnde Julia, in de leeftijdscategorie pre-instap. Het was haar eerste grote wedstrijd en dat was soms best wat spannend. Op brug turnde ze een plusje voor de afsprong en haar oefening werd beloond met een 11.1. Helaas was Julia op balk haar zweefstand vergeten, maar is ze wel heel stoer op de balk blijven staan. Ze kreeg een 10.8. Ook op vloer turnde ze een plusje en dit bleek haar beste toestel te zijn, ze haalde een 12! Voor sprong maakte ze twee keer een mooie zweefrol en werd ze beloond met een 11.85. In totaal behaalde ze 45.75 punten en werd zij 34e.

In de tweede ronde turnden Rosalina en Idun in de ene baan, en Mila in de andere baan. Rosalina en Idun begonnen hun oefening op brug. Beide turnden erg netjes en Rosalina kreeg een 12.4 en Idun zelfs een 12.5. Vervolgens gingen zij naar balk. Rosalina haalde de koprol net niet, maar de rest van haar oefening was strak en mooi. Ze kreeg een 12.55. Idun was erg zenuwachtig en is helaas drie keer van de balk gevallen. Wel sloot ze haar oefening af met een schitterend hoge salto. Ze kreeg een 12.05. Hierna gingen ze naar vloer, welke bij beide erg goed ging. Ze turnden veel plus-elementen en kregen allebei een 14.5. Als laatste onderdeel sprongen zij overslag over de kast. Rosalina had twee mooie sprongen en werd beloond met een 13.0. Idun had een mooie eerste sprong, maar had helaas bij de tweede een fout-sprong, waardoor deze een 0-waarde kreeg. Het cijfer van de eerste sprong, wordt daardoor door twee gedeeld en dan kwam ze uit op een 6.40. Rosalina behaalde een totaalscore van 52.45 en werd 13e. Idun behaalde een totaalscore van 45.45 en werd 35e.

Mila turnt keuze-oefenstof, waardoor zij andere uitgangswaardes heeft dan de turnsters die verplichte oefenstof turnen. Mila begon op vloer, en ondanks dat ze de weg af en toe een beetje kwijt was, turnde ze een erg mooie oefening. Ze had de afgelopen weken getraind op haar serie arabier-flikflak-streksalto en die stond als een huis. Ze werd dan ook beloond met een 12.0 (D-score 3.6). Hierna sprong zij twee mooie overslag, met plank, over de pegases. Hiervoor kreeg zij gemiddeld een 10.95 (D-score 2.4). Op brug turnde ze goed door en haalde ze beide kippen, ook haar salto was erg mooi. Hier haalde zij een 10.6 (D-score 2.2). Als laatste was balk aan de beurt en hier zag zij erg tegenop. Helaas had ze een val bij de opsprong, maar hierna turnde zij een erg strakke oefening. Ze heeft haar bruggetje achterover geturnd, haar sisonne was wijd genoeg voor een A-waarde en met haar auerbachsalto gooit ze altijd hoge ogen. Ze kreeg dan ook een 10.4 (D-score 3.2). Mila had een totaalscore van 43.95, en werd hiermee 6e! Ook was haar vloerscore goed voor een 2e plek!

In de derde ronde turnden Melissa, Alexandra, Tessa en Amy. Ook zij turnen keuze-oefenstof. Ze begonnen bij balk. Helaas zijn er veel sprongenserie’s niet geteld. Melissa haalde een 9.6 (D-score 2.6), Alexandra een 8.95 (D-score 2.6), Amy een 9.9 (D-score 2.6) en Tessa een 10.45 (D-score 2.1). Hierna gingen zij door naar vloer. Alexandra mocht beginnen en turnde een mooie oefening. Helaas landde zij verkeerd met de salto, waardoor zij zodanig veel pijn aan haar knie had, dat zij geen sprong en brug meer heeft geturnd. Alexandra haalde een 10.75 (D-score 3.2) voor vloer. Bij Tessa kreeg bonuspunten voor haar sprongenserie en had goed gewerkt aan haar uitstraling op de vloer, waardoor zij uitkwam op een 11.6 (D-score 3.3). Amy wilde graag haar serie arabier-flikflak-salto laten zien, maar helaas kwam ze tijdens haar oefening niet goed uit voor de salto, waardoor ze goede beslissing nam om deze niet te turnen. Wel kreeg ook zij bonuspunten voor haar sprongenserie. Ze kreeg een 11.55 (D-score 3.3). Melissa was als laatste van het groepje en turnde een hele mooie oefening. Ook Melissa kreeg bonuspunten voor haar sprongenserie en haalde een 10.95 (D-score 3.3). Vervolgens gingen we springen. Alle turnsters sprongen twee keer overslag over de pegases. Tessa haalde gemiddeld een 10.775, Amy een 10.90 en Melissa een 10.475. Als laatste werd brug geturnd, waar dit keer alle opzwaaien zijn geteld voor de eis! Amy begon en bedacht tijdens het inturnen dat ze wel graag de salto voor het eerst alleen wilde doen nu, gelukkig ging dit erg goed. Ze kreeg een 10.25 (D-score 3.1). Alexandra wilde nog een poging wagen om haar brugoefening te turnen, maar dit bleek toch niet haalbaar door de pijn in haar knie. Tessa haalde tijdens het inturnen haar kip niet goed, waardoor we besloten hadden voor de veiligste optie te gaan en hem niet te turnen. Wel was dit haar eerste wedstrijd waar zij de salto alleen deed! Ze haalde een 10.85 (D-score 3.1). Melissa turnde een goede oefening, met een hoge salto. Ze kreeg hiervoor een 10.1 (D-score 3.1). De totaalscores waren: Tessa 43.675 (7e plek), Amy 42.60 (10e plek), Melissa 41.125 (15e plek).

Al met al wat het een erg geslaagde dag! Op naar nog 2e wedstrijddagen!

Sparta Happening 2017

By | Archief | No Comments

Aan onze leden,

Dit jaar zal er ook weer een onderlinge wedstrijd worden georganiseerd welke bekend staat als de Sparta Happening. Tijdens deze dag kunnen de turn(st)er(s) het in vriendschappelijke sfeer opnemen tegen andere turn(st)er(s) binnen de vereniging. Daarnaast is het ook leuk voor papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s om te zien wat voor kunstjes er tijdens het turnen worden aangeleerd. Iedereen zal worden ingedeeld op het eigen niveau, wat maakt dat het een eerlijke wedstrijd is die kan worden opgedeeld in verschillende rondes. Er is dit jaar gekozen om de wedstrijd te splitsen over twee dagen. Dit zorgt ervoor dat alle wedstrijden in één zaal worden geturnd.

De Sparta Happening vindt dit jaar plaats in het weekend van 24 & 25 juni 2017.

Zaterdag 24 juni 2017

Op zaterdag 24 juni zullen alle jongens in actie komen. Naast de jongens zullen ook alle recreatie dames hun wedstrijd turnen. Dit zijn de meisjes met verplichte oefenstof die wordt aangeleverd door de leiding. De wedstrijden zullen worden geturnd tussen 8.30 en 17.00 uur.

Zondag 25 juni 2017

Op zondag 25 juni zal de selectie in actie komen. Naast de selectie zullen ook alle recreatie meisjes hun wedstrijd draaien die vrije oefenstof turnen. Dit omvat alle dames met een vloeroefening op muziek. De wedstrijden zullen worden geturnd tussen 10.00 en 15.00 uur waarbij de selectie in de ochtend zal worden ingepland.

Afhankelijk van de inschrijvingen zal er een dagindeling worden gemaakt. De wedstrijddagen zullen worden opgedeeld in verschillende rondes en de turn(st)er hoeft uiteraard maar tijdens één ronde aanwezig te zijn. Het streven is dat één wedstrijdronde circa 2-3 uur duurt. Wij kunnen nu helaas nog niet inschatten welke kinderen wanneer op de dag aanwezig dienen te zijn.

De Sparta Happening is elk jaar een groot succes waarbij iedereen vol plezier laat zien wat er geleerd is. Er zijn in elk niveau prijzen te verdienen en iedereen krijgt na afloop een mooi diploma mee naar huis. Om de dag en organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om uw zoon/dochter tijdig op te geven.

De aanmeldingen verlopen dit jaar volledig online (klik hier!)

Let op: aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 13 mei.

Wij hopen dat dit jaar ook iedereen weer gezellig meedoet, zodat we er een geslaagd feestje van kunnen maken ter afsluiting van het seizoen.

 

Sint!

By | Archief | No Comments

Sinterklaas heeft ons laten weten,

dat hij 26 november weer in onze gymzaal komt zweten.

Heeft u als ouder de uitnodiging nog niet gekregen,

dan kunt u natuurlijk overwegen…

om naar activiteiten@sparta-delft.nl een mailtje te verzenden,

zodat de Sint uw zoons/dochters (t/m 9 jaar) ook ziet als bekenden.

Zij kunnen uw meer informatie geven,

zodat we met z’n allen een groot feest zullen beleven.

Tot dan!

Nieuwe turnpakjes!

By | Archief | No Comments

Het seizoen is weer begonnen, de voorbereidingen voor alle leuke evenementen zijn weer in volle gang, iedereen is weer hard aan het trainen, laat de spierpijn maar komen!

Begin het seizoen goed, met het super leuke nieuwe Sparta pakje! Het is vanaf nu te bestellen via deze link!
Het recreatiepakje is €40,- (€55,- incl. bijpassend zwart broekje)

Er staan meet instructies bij het bestelformulier, aan de hand van deze metingen wordt de maat van het pakje bepaald, mocht dit niet lukken, wil de leiding altijd hierbij helpen (neem dan wel een meetlint mee naar de les!). De pakjes zullen altijd een beetje meerekken, dus een kleine afwijking is niet heel erg.

We zijn momenteel druk met het ontwerpen van een herenpak, meer nieuws hierover komt zo snel mogelijk!

Sparta Happening 2016

By | Archief | No Comments

Aan onze leden,

Dit jaar zal er ook weer een onderlinge wedstrijd worden georganiseerd welke bekend staat als de Sparta Happening. Tijdens deze dag kunnen de turn(st)er(s) het in vriendschappelijke sfeer opnemen tegen andere turn(st)er(s) binnen de vereniging. Daarnaast is het ook leuk voor papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s om te zien wat voor kunstjes er tijdens het turnen worden aangeleerd. Iedereen wordt ingedeeld op het eigen niveau, wat maakt dat het een eerlijke wedstrijd is die kan worden opgedeeld in verschillende rondes.

De Sparta Happening vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 mei 2016.

Afhankelijk van de inschrijvingen zal er een dagindeling worden gemaakt. De wedstrijd zal worden opgedeeld in verschillende rondes en de turn(st)er hoeft uiteraard maar tijdens één ronde aanwezig te zijn. Het streven is dat één wedstrijdronde circa 2-3 uur duurt. Wij kunnen nu helaas nog niet inschatten welke kinderen wanneer op de dag aanwezig dienen te zien.

De Sparta Happening is elk jaar een groot succes waarbij iedereen vol plezier laat zien wat er geleerd is. Er zijn in elk niveau prijzen te verdienen en iedereen krijgt na afloop een mooi diploma mee naar huis. Om de dag en organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om u zoon/dochter tijdig op te geven.

De aanmeldingen verlopen online (www.sparta-delft.nl), via het onderstaande inschrijfformulier.

Let op: de inschrijving is gesloten. Mocht je nog mee willen doen, mail dan naar tc-gym@sparta-delft.nl.

Wij hopen dat dit jaar ook iedereen weer gezellig meedoet, zodat we er een geslaagd feestje van kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Karen de Vreede

Technische Commissie Gymnastiek

Facebook