Clubnieuws

Sparta begint met online lessen tijdens de corona-crisis

By | Clubnieuws | No Comments

Beste turners, turnsters, ouders en verzorgers,

Ten eerste wensen wij iedereen een goede gezondheid in deze roerige tijd.

Vandaag, 31 maart 2020 heeft de overheid besloten de scholen en alle sportactiviteiten in verband met corona dicht te houden in ieder geval tot en met het einde van de meivakantie.

Wij weten dat er op dit moment veel enthousiaste kinderen thuis zitten. Kinderen die het normaal gesproken heerlijk vinden om actief te zijn in de turnzaal. Daarom zijn de trainsters Medusa, Nicola en Donna heel hard bezig aan online trainingen. Op 24 maart 2020 is de eerste proef met de selectie van start gegaan.

De ervaringen die wij opgedaan hebben met de proef zijn positief en wij willen met ingang van 6 april 2020 voor alle kinderen online lessen aanbieden. Wij gaan een onderscheid maken tussen selectie dames en recreatie dames/heren.

Om dit te realiseren zullen wij gebruik maken van de Sparta website en videobellen.

Op de Sparta website zullen instructievideo’s en challenges geplaatst worden die wekelijks wisselen. De leden krijgen een inlogcode en kunnen dan zien wat de oefeningen en challenges zijn. Het idee is dat de leden de oefeningen en challenges doen en hun behaalde resultaten invoeren.

Videobellen zullen wij gebruiken voor live coaching en live voordoen. Zo komen onze leden periodiek in contact met de leiding en met elkaar.

Om mee te kunnen doen heeft u nodig: een computer met een internetverbinding, uitgerust met microfoon, koptelefoon en eventueel webcam.

De frequentie van de oefeningen, challenges en video bijeenkomsten zal per groep variëren.

h1. Selectie dames

Live coaching (videobellen) Oefeningen en challenges (Website)
Maandag Ja
Dinsdag Ja, 17:30-18:00 Ja
Woensdag Ja
Donderdag Ja, 17:30-18:00 Ja
Vrijdag Ja

h1. Recreatie algemeen (dames en heren)

Live coaching (videobellen) Oefeningen en challenges (Website)
Maandag Ja, 17:30-18:00 Ja
Dinsdag Ja
Woensdag Ja
Donderdag Ja
Vrijdag Ja

Het idee is dat de kinderen dagelijks gaan werken aan de oefeningen en challenges.

Wij vinden het van groot belang dat de kinderen blijven bewegen ook in deze lockdown periode. Daarnaast is het voor de kinderen van groot belang om niet te veel lenigheid en kracht te verliezen. In het bijzonder de selectie kinderen moeten hun selectieniveau behouden om aan wedstrijden mee te kunnen doen nadat de lockdown periode voorbij is.

Wij hopen dat de ouders/verzorgers van de leden met Sparta op een lijn zitten en hun kinderen zullen motiveren om (online) te turnen. Mocht u echter bezwaar hebben, dan kunt u dat laten weten via e-mail aan ledenadministratie@sparta-delft.nl, graag uiterlijk voor 6 april 2020.

Op 6 april 2020 worden namelijk de inloginstructies verstrekt.

In deze periode van lockdown maakt Sparta nog steeds kosten voor vergoeding aan leiding, zaalhuur, verzekeringen, en lidmaatschap KNGU. Daarom is het belangrijk dat al onze leden de contributie gefactureerd in februari 2020 aan Sparta gewoon betalen. Het overgrote gedeelte heeft de contributie al betaald waarvoor wij erg dankbaar zijn!

Uiteraard doen wij als bestuur er alles aan om de vaste kosten in deze tijden van onzekerheid te verlagen. Aan het einde van de lockdown weten wij exact wat de kosten waren. Op basis hiervan zullen wij met een compensatievoorstel komen.

Wij hopen dat u Sparta in deze periode blijft steunen door lid te blijven en uw kind te zoveel mogelijk te motiveren om meer in beweging te blijven door mee te doen aan de online lessen van Sparta!

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen en/of opmerkingen heeft. Hiervoor kunt u contact opnemen met Tomislav Trajkovski, per e-mail op tomislav_t@hotmail.com of telefonisch op 06 37 376974.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur en de leiding van DGV Sparta

Coronavirus: Sparta activiteiten afgelast

By | Clubnieuws | No Comments

Naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen inzake het coronavirus heeft de KNGU het advies gegeven om wedstrijden en de trainingen af te lassen. Sparta heeft besloten de adviezen van het kabinet, het RIVM en de KNGU op te volgen.

Alle trainingen en verenigingsactiviteiten zullen daarom niet doorgaan t/m 6 april. Alle KNGU wedstrijden voor het seizoen 2019/2020 zijn ook afgelast.

Mochten er binnen deze periode veranderingen optreden houden wij u hiervan op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Bestuur en leiding van Sparta

Sinterklaas in de gymzaal van Sparta op 30 november 2019

By | Clubnieuws | No Comments

Binnenkort komt Sinterklaas weer in het land en dit willen we graag op een sportieve manier met jullie vieren. Sinterklaas is een drukke man die graag alle kinderen veel plezier wenst tijdens zijn bezoek, daarom zal het een gezamenlijk feest voor beide turnverenigingen in Delft zijn.

Het feest is op zaterdag 30 november in de grote gymzaal aan de Fretstraat.
We vieren het van 14.00-15.30 uur.

We gaan er een ontzettend gezellige middag van maken, maar daarvoor zijn wel een aantal dingen belangrijk:

Waar is het feest:
In de grote gymzaal aan de Fretstraat op nummer 2 (2623 CA Delft).

Voor wie:
Voor onze leden. Er is helaas niet genoeg ruimte voor ouders om te blijven kijken. Wilt u toch blijven, geef u dan op als hulpouder. Dit kan gelijktijdig met het aanmelden van uw kind. Ook introducees (van 4 t/m 10 jaar) zijn welkom.

Kosten:
Voor onze leden is het feest gratis. Introducees betalen €2,50 aan de deur.

Hoe aan te melden:
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Wat moet je meenemen:
Je gym-/turnschoenen. Gymkleding is niet nodig. Je mag natuurlijk wel verkleed komen.

Afsluiting:
Vanaf 15.15 uur zijn alle ouders weer welkom om nog even mee te kijken in de zaal. Rond 15.30 uur zal het feest dan afgelopen zijn.

Wij hopen natuurlijk iedereen te zien op dit gezellige feest! Vergeet niet om je in te schrijven!
Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Anneke: activiteiten@sparta-delft.nl, 06-38259201

Sportieve groetjes van de activiteitencommissies!

Donna, Medusa en Anneke

Succesvolle benefietavond Cirque du Tanthof

By | Clubnieuws | No Comments

Een prachtige avond met een sportieve sfeer, goede wijnen, overheerlijke tapas en een geweldige opbrengst; meer dan 500 euro bracht de avond op!!! Met dank aan alle vrijwilligers voor de hulp en gasten die zijn gekomen.

De opkomst was geweldig, de kleine zaal op de Fretstraat was helemaal vol en bij Casa del Sol – conosco was iedere plaats bezet.

Hieronder een impressie van de avond.


Wethouder Wonen, Wmo en Sport Karin Schrederhof opent de avond


Voorzitter Marjolein met organisatoren Anne en Tomislav


Wijnproeverij met Bart van de Wijnstok
Demonstratie de Selectie en begeleiders en assistenten
De band The Thirth party zorgde voor een muzikale sfeer

Er was vermaak voor jong en oud!

Sparta-Delft gaat naar JumpSquare Rijswijk op 12 juli 2019

By | Clubnieuws | No Comments

Vanuit Sparta-Delft wordt op 12 juli 2019 een heel erg leuke activiteit georganiseerd voor onze leden. Het gaat om een uur springen in een trampolinepark en frietjes eten bij JumpSquare te Rijswijk. De kinderen worden begeleid door leiding vanuit Sparta, maar deelname aan de activiteit blijft op eigen risico!

Wat? Eén uur springen + frietjes eten bij JumpSquare te Rijswijk
Waar? Lange Kleiweg 1-E, 2288 GH, Rijswijk
Wanneer? 12 juli 2019
Tijdsplanning: 17:30 uur verzamelen/aanmelden
18:00 – 19.00 uur springen
19:00 uur frietjes eten
20:00 uur tijd om opgehaald te worden
Kosten €12,79 per kind (inclusief springen, ranja, springsokken en frietjes)

Het aanmelden gaat via de website (www.sparta-delft.nl) en er dient vooraf te worden betaald. De betaling kan alleen via iDEAL en volgt tijdens de aanmelding. De broertjes en/of zusjes van onze leden zijn ook uitgenodigd om deel te nemen. Er geldt wel een minimale leeftijd van 5 jaar. Let op: ook de deelname van broertjes en zusjes is op eigen risico!

De inschrijving is pas volledig wanneer er is betaald. Het inschrijven kan tot uiterlijk 6 juli. Het trampolinepark kent een maximaal aantal deelnemers (130), dus geldt er bij de aanmeldingen vol = vol.

Het is helaas niet mogelijk om vanuit de vereniging vervoer aan te bieden. Houdt er rekening mee dat het vervoer zelf geregeld dient te worden. De locatie is naast de auto, ook goed bereikbaar met de fiets.

Als ouder is het mogelijk om tijdens het springen te blijven kijken. Het is tevens mogelijk om foto’s te maken. De tafels bieden goed zicht op de trampolinehal.

Voor aanvullende informatie kan er contact worden opgenomen met de leiding.

Voor aanvullende informatie kan er contact worden opgenomen met de leiding via activiteiten@sparta-delft.nl.

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Sparta Delft doet mee aan de eerste veteranenwedstrijd!

By | Clubnieuws | No Comments

Op 3 februari vertrokken we met een volle auto naar het verre Enschede voor de eerste veteranenwedstrijd. Dit is een wedstrijd speciaal voor turners en turnsters van 23 jaar of ouder. De deelnemers mochten kiezen welke toestellen zij turnden. Karen had gekozen voor de meerkamp, Medusa voor drie toestellen en Donna voor twee.

Karen begon op balk. Ondanks een strakke warming-up, was de balk te wiebelig om op te blijven staan. Ondanks drie vallen turnde Karen een mooie pirouette in hurkzit, radslag en salto af. Ze behaalde hiervoor een 6.2 (D 2.3).

Op vloer turnden al onze deelneemsters. Karen turnde voor een totaal score van 10.25 (D 3.0). Donna haalde een 10.05 (D 2.9) en Medusa 10.60 (D 3.1).

Op sprong maakten de meiden echt het verschil. De plank stond ver en de meiden vlogen door de lucht. Donna behaalde met een 11.625 gemiddeld een 1e plek met tweemaal half in – half uit. Karen werd mooi tweede met een gemiddelde van 10.725, met ook tweemaal half in – half uit. Medusa werd, ondanks ontstoken schenen, 7e op sprong, met een score van 10.275 voor tweemaal een overslag.

Als laatste was brug aan de beurt. Karen haalde helaas haar ophurken niet, deed nog een goede poging om er een zolendraai van te maken, maar moest helaas toch even haar voeten op de grond zetten. Ze haalde een 9.6 (D 2.7). Medusa werd 4e op brug met een score van 10.55 (D 2.7).

De sfeer was ontspannen en ondanks de enorme reis heen- en terug, was dit zeker een wedstrijd om volgend jaar, met wellicht een veel grotere groep aan deel te nemen!

Facebook