3e divisie districtsfinale

19 maart mochten Fenna en Mila deelnemen aan de districtsfinale van de 3e divisie. Zij hebben zich hiervoor geplaatst door 2 regionale wedstrijden eerder dit seizoen goed te hebben geturnd. Fenna begon de wedstrijd al allereerste op balk. Zij had de afgelopen weken getraind voor een nieuwe opsprong: koprol op. Dit was de eerste wedstrijd waar zij dit element uitvoerde en gelukkig erg succesvol! Na wat kleine wiebels viel Fenna helaas vrij hard op de balk met haar sprongencombinatie. Deze werd hierdoor helaas niet geteld. Zij kwam uit op een D-score van 2.7 en een totale score van 9.87. Mila volgde na Fenna. Mila turnde een stabiele wedstrijd, waarbij ze helaas met de radslag van de balk af viel. Gelukkig werd deze wel geteld. Ook haar mooie salto voorover van de balk af zorgde voor een D-score van 3.2, met een totale score van 8.93.

Hierna waren de meiden aan de beurt op vloer. Tijdens het inturnen haperde Fenna een keer met haar arabier-flikflak-salto, maar gelukkig kon zij hem daarna nog een keer goed inturnen. Mila mocht beginnen en had een leuke vloeroefening. Helaas hadden meerdere turnsters dit nummer mooi gevonden, waardoor wij hem vaker voorbij hoorde komen. Maar gelukkig had niemand het nummer zo geknipt zoals bij Mila, waardoor hij tóch origineel bleef. Ze had afgelopen weken hard geoefend aan strakke landingen en lange benen en dat was goed te zien! Ze behaalde een bonus, waardoor ze een D-score van 3.3 haalde en een totaalscore van 10.63. Als laatste van haar groepje mocht Fenna haar vloeroefening laten zien. Ze haalde haar acrobatische serie goed en zette een prachtige oefening, met veel bonuspunten, neer. Ze behaalde hiermee de 2e (!) score van haar ronde en kreeg een 11.37, met een D-score van 3.7.

De afgelopen weken had Fenna, vanwege een blessure aan haar enkels, vooral sprong met trampoline getraind. Helaas mocht ze op deze districtfinale geen trampoline springen, dus koos zij voor tweemaal overslag met plank. Hiervoor kreeg zij een gemiddelde van 10.35. Ook Mila sprong tweemaal overslag met plank. Zij behaalde een gemiddelde van 10.40.

Als laatste toestel van de wedstrijd turnden zij brug. Tijdens de vorige wedstrijd was bij beide meiden de opzwaai boven horizontaal niet geteld en hier hadden zij dan ook hard op getraind. Fenna behaalde beide kippen en turnde een mooie hoge salto. Alhoewel de opzwaai zeker hoger was dan voorheen, werd deze helaas weer niet geteld. Ondanks dat behaalde zij een mooie score van 8.97, met een D-score van 2.2. Ook bij Mila werd de opzwaai niet geteld, maar zij sloot haar oefening af met een mooie tegenspreiden-1/2 draai en een stevige landing. Zij behaalde een 8.33, met een D-score van 1.8.

Er is weer veel inspiratie opgedaan. De meiden gaan aan de slag met nieuwe elementen en nieuwe vloeroefeningen. Er staan nog twee wedstrijden dit seizoen op het programma waar de meiden nu naar toe gaan werken. Fenna is vandaag 28e en Mila is 34e geworden.

Facebook